Vrijdag 15 juni 2018

Tijdens de MonaLisa Touch® Day informeren we gynaecologen over topics binnen hun vakgebied zoals vaginale droogheid, stress-incontinentie en lichen sclerosus. Daarnaast laten we kennis maken met het gebruik van de CO2 laserbehandeling ‘MonaLisa Touch®’.

Presentaties

Prof. Dr. Salvatore en Dr. Puttemans delen hun expertise over symptomen gerelateerd aan vaginale atrofie en hoe MonaLisa Touch® hierin een oplossing biedt.

Cases

We bespreken wetenschappelijke publicaties en een aantal case-studies, gepresenteerd door MonaLisa Touch® gebruikers.

Live behandeling

Live demonstratie van de MonaLisa Touch® behandeling. De aanwezigen kunnen via livestreaming vragen stellen aan de arts en patiënt.

Panel

Mogelijkheid tot het stellen van vragen tijdens een panelgesprek met MonaLisa Touch® artsen.

Sprekers

Prof. Salvatore is al jaren actief als professor in San Raffaele Hospital & de universiteit van Milaan, hij is voorzitter van de European Urogynaecological Association EUGA en ook lid van verschillende internationale verenigingen zoals 'The Internatonal Continence Society' en 'International Urogynaecological Association'. Daarnaast is hij ook ‘Scientific Secretary’ van de Itailian Society of Urodynamics en schreef meer dan 50 artikels die internationaal zijn gepubliceerd.

Dr. Patrick Puttemans is afgestudeerd aan de KU Leuven, als arts in 1982 en als gynaecoloog in 1987. In het brede vakgebied van de gynaecologie-verloskunde is hij vooral gepassioneerd door al de aspecten van de reproductieve geneeskunde enerzijds en door het gebruik van medische lasers in de gynaecologie anderzijds. Hij werkt momenteel in het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart te Leuven waar hij URG, de unit voor reproductieve geneeskunde leidt.

Locatie

Programma

  • 9u00 Ontvangst
  • 9u30 Start presentaties deel 1
  • 11u00 Koffiepauze
  • 11u15 Presentaties deel 2
  • 13u30 Lunch
  • 14u30 Live MonaLisa Touch® behandeling
  • 15u30 Afsluiten met een bierdegustatie of interactieve brouwerijtour
Meer info